Search for content, post, videos

Applikationsspecialist Patologi, Stockholm

Vi söker en engagerad applikationsspecialist för att stärka vårt team inom patologi.

Arbetet innebär ansvar för aktiviteter relaterade till applikation ute hos kund. Till arbetsuppgifterna hör att ge applikationsstöd, implementera våra system och instrument hos kund, att konsultera kollegor och kunder samt att hålla i och utföra kundutbildningar.

I ditt arbete bygger du nära relationer med kunder som i huvudsak är kliniska immuno-histokemiska, histologiska samt cytologiska laboratorium men även kunder från olika typer av forskningslab som tex kund från läkemedelsutveckling.

Placering: Stockholm (hemmakontor alt. placering på kontoret i Solna, annars ute hos kund)
Område att ansvara för: Sverige
Kundsegment: Fokus sjukhus lab men till viss del också forskningslab
Rapporterar till: Gruppchef Patologi (STO)
Resor: Inom Sverige med ca 20% övernattningar

Arbetsuppgifter:
• Planera och genomföra applikation/kundaktiviteter så som optimering och validering
• Felsökning ute hos kund
• Indirekt försäljning genom att stödja kund både innan och efter försäljning
• Fungera som rådgivare till kunderna
• Utföra enklare installationer samt medverka vid större installationer
• Delta på mässor och konferenser
• Delta och hålla i Workshops/utbildningar

Kvalifikationer:
Vi söker dig med erfarenhet från arbete inom patologi och/eller onkologi. Det är meriterande om du har erfarenhet av kliniska rutin lab (alternativt forskning) och om du tidigare arbetat med automatiserad immunhistokemi och/eller in-situ hybridisering. Du har en akademisk utbildning som Biomedicinsk analytiker (MSc, BMA, BSc, PhD) eller motsvarande. Tidigare erfarenhet från arbete som applikationsspecialist eller erfarenhet från försäljning inom life science/klinisk diagnostik är meriterande.

Du är en person som trivs med att kombinera vetenskapliga frågeställningar med att arbeta med kunder. Du är strukturerad, noggrann och duktig på problemlösning. Du kommunicerar bra på både svenska (flytande både muntligt och skriftligt) och engelska (god både muntligt och skriftligt). Är du självgående och nyfiken samtidigt som du trivs med teamarbete så tror vi att du kommer att trivas bra i rollen! Körkort är ett krav och du ska ha möjligheten att resa, främst inom Sverige.

Vi är en mindre men växande organisation vilket ger möjlighet till öppenhet, snabbare beslut samt att vi kan erbjuda en trevlig atmosfär där alla blir sedda.

För frågor eller mer information gällande tjänsten, vänligen kontakta Sr. Rekryteringskonsult Agneta Andersson Almquist på Rekryteringsspecialisten LIFE SCIENCE.

Agneta Almquist
Mobil: 0708-28 28 89
E-mail: agneta@rsls.se

Apply here!