Search for content, post, videos

Area Manager, Prosthetic Solutions

Vi söker en projekt- och kundorienterad relationsbyggare till den lediga tjänsten som Area Manager – Protes, Sverige.

Då vår nuvarande säljare har tagit steget vidare internt till försäljningschef önskar vi ersätta denne person. Tjänsten är en säljande position med budgetansvar och av KAM karaktär, dvs. de möjliga kunderna på Sverige marknaden är i huvudsak redan etablerade kundkontakter. Fokus ligger på att förvalta befintliga relationer och utveckla dessa på ett sådant sätt att kundnöjdheten ökar samtidigt som försäljningen fortsätter med samma positiva utveckling som den har gjort under många år. I rollen kommer man överta befintliga försäljningsprojekt samt initiera till nya vilket innebär att starta upp, genomföra och avsluta dem löpande vilka sedan journalförs i företagets CRM system (Salesforce).

Den nyanställde kommer att introduceras hos kund av den tidigare säljaren och få det stöd som behövs för att komma in i rollen på bästa sätt. Möjlighet till sälj- och produktrelaterade utbildningar kommer också att ske löpande.

En Area Managers framgång är till stor del baserad på hur kunnig denne är på sina produkter & koncept och hur denne bidrar med mervärde i form av kundservice, teknisk support samt stöd och support vid patientutprovningar och utvärderingar.

Det kommer att ta viss en tid att komma in i denna roll. Relationer med nyckelperson ska skapas samt att man måste lära sig och känna sig trygg med produkterna. Därför är din positiva inställning, ditt driv och viljan att lära dig och utvecklas i denna roll mycket viktig. Du bör vara genuint intresserad av försäljning, brinna för kundservice samt trivas med att arbeta självständigt.

Placering: Valfri ort i Sverige, med fördel, närhet till kunder och smidiga kommunikationer

Ansvarsområde: Hela Sverige, kunderna består främst av ortopedingenjörer (ortopedtekniska kliniker) men även verksamhetschefer, inköpare, läkare samt sjukgymnaster (s.k. gå-skolor)

Rapporterar till: Försäljningschef, Prosthetic Solutions Nordics

Reseaktivitet: Ca 50 nätter/år – egen planering och bokning av resor

Önskad erfarenhet och kompetens

– Relevant försäljningserfarenhet som inneburit ansvar för att nå försäljningsmål/budget
– Utbildning eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet (Universitetsutbildning är meriterande, men inte ett krav)
– Driv och vilja att lära nytt och att vilja utvecklas i rollen
– Målmedvetenhet samt ha en förmåga att i tid kunna avsluta mer krävande arbetsuppgifter
– Ansvarstagande och självgående teamplayer
– Anpassningsbar till olika miljöer, utmaningar, individer och yrken
– Hjälpsam – en vilja att ge, supportera och hjälpa
– Flytande i svenska samt god engelska både skriftligt och muntligt
– Giltigt körkort

Arbetsuppgifter

– Frekventa och regelbundna kundmöten av varierande karaktär för att stimulera försäljningen av företagets lösningar och förstärka dess varumärke
– Reaktiv support för kunder inom regionen
– Arbeta utefter att uppnå satta aktivitetsmål
– Planera, genomföra och följa upp alla aktiviteter på ett professionellt sätt
– Arbeta i nära samarbeta med övriga funktioner inom företaget för att optimera dess marknadsinsatser
– Representera företaget och i förekommande fall planera/koordinera företagets deltagande vid events, mässor, seminarier
– Vara involverad i upphandlingar tillsammans med försäljningschef och säljkoordinator
– Fungera som en ambassadör av företagets värderingar Honesty, Frugality & Courage både internt och externt

Om teamet

Du kommer att tillhöra ett otroligt sammansvetsat nordiskt protessäljteam som är vana vid att nå sina mål och som kan betraktas som en ledstjärna när det kommer till att bibehålla kundnöjdhet och samtidigt öka försäljningen. Vi i teamet är självgående, kreativa, väldigt drivna personer som unnar varandra och delar med oss av framgångar men vädrar även utmaningar. Vi tar ansvar för de resultat vi genererar och ger varandra feedback och lyfter varandra.

Säljteamet består av en protessäljare per land samt 3 kliniska specialister, vilka täcker hela norden. Förutom omfattande teoretisk kunskap besitter dessa specialister även mångårig praktisk erfarenhet inom ortopedteknik.

Är du intresserad av denna spännande möjlighet, att få arbeta med högkvalitativa produkter som verkligen gör skillnad i människors liv? Vänligen kontakta då Senior Rekryteringskonsult Agneta A. Almquist, PhD och CEO på Rekryteringsspecialisten LIFE SCIENCE, Norden nu del av Hudson International.

Mobil: +46 708-28 28 89, E-mail: agneta@rsls.se 

Read more about Area Manager, Prosthetic Solutions here!