Search for content, post, videos

Försäljningschef/Affärsutvecklare, Diagnostik

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar en patientnära analysmetod (PNA) som möjliggör enklare och snabbare provtagningar av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen, som består av en avläsare och engångsprodukter, beräknas vara redo för lansering under 2020, då tre viktiga patientnära tester introduceras. Fram till 2030 beräknar WHO att det kommer födas 1,5 miljarder barn i världen. Calmark planerar att sälja sina produkter globalt. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem bidrar produkten till att rädda liv. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer om Calmark på www.calmark.se.

Calmark expanderar och i samarbete med PharmaRelations söker vi nu en Försäljningschef/Affärsutvecklare.Positionen är en till en nyckelfunktion i den nu snabbt växande organisationen som också innebär plats i ledningsgruppen. Som Försäljningschef/Affärsutvecklare kommer du att utgå från Calmarks kontor i Stockholm men i tjänsten ingår det också frekvent internationellt resande. Du kommer att ansvara för Calmarks globala lanseringsplan, att utveckla och driva Calmarks nätverk av distributörer runt om i världen. I detta ingår förhandlingar gällande distributörsavtal samt utbildning/coachning av distributörer. Som Försäljningschef/Affärsutvecklare har du också huvudansvaret för att utveckla och implementera lanseringsplaner, som ligger i linje med företagets övergripande strategi. Du bevakar diagnostiktrender samt konkurrentaktiviteter och du deltar på kongresser/utställningar för att säkerställa att Calmarks strategier och tillvägagångssätt ligger i frontlinjen. Positionen som Försäljningschef/Affärsutvecklare är ny roll hos Calmark och kommer på sikt att medföra personalansvar.


Vem är du?
För att passa in i rollen som Försäljningschef/Affärsutvecklare måste du ha internationell erfarenhet av försäljning från diagnostik eller medicinteknikområdet och du har en universitetsexamen inom Life Science eller ekonomi/marknadsföring. Du är en affärsmässig och erfaren förhandlare och du är bra på att etablera nya relationer med distributörer/kunder och därefter behålla och utveckla dem.

De personliga egenskaper som du förväntas ha med dig in i din nya roll på Calmark är en stark inre drivkraft med en förmåga utöver det vanliga att skapa och bibehålla affärsrelationer. Vidare är du van vid att ta egna initiativ, arbeta självständigt och du är exceptionellt målinriktad med fokus på resultat. Du behöver dessutom vara en duktig och tydlig kommunikatör/presentatör. Vi söker någon som är prestigelös och har hjärta, som kan är beredd att hugga i där det behövs i ett snabbt växande bolag

Du är svensk- och engelsktalande. Kunskaper i tyska, spanska eller franska är meriterande.

Du måste vara beredd på internationellt resande. Du är bosatt i Stockholmsområdet.

Calmark erbjuder dig en utmaning i ett innovativt bolag med spännande patientnära diagnostikprodukter. Detta är en unik möjlighet för dig som vill vara med på resan att sätta Calmark och deras produkter på världskartan och samtidigt vara med och bidra till att möjliggöra en förenkling i diagnostiken av vissa kritiska sjukdomar hos nyfödda barn.

Låter detta spännande? Är det dig vi beskriver?
Önskar du ytterligare information så är du välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Ola Gustavsson 070-1652233, ola.gustavsson@pharmarelations.se  eller Nina Fredriksson på 070-1652275, nina.fredriksson@pharmarelations.se

Läs mer om Försäljningschef/Affärsutvecklare Diagnostik här!