Search for content, post, videos

Problem med statisk uppladdning i produktionsutrustning

Har du problem med statisk uppladdning i produktionsutrustning som tex sköter fyllning av torrvaror såsom pulver och/eller dragerade tabletter?

Problemen beror vanligtvis på friktioner mellan transportsystem, förpackningen och själva produkten, när produktionsutrustningen är i drift. En överrepresentation av plus eller minusladdningar på ytor eller produkter resulterar ofta i svårighet att fylla förpackningar med god repeterbarhet, avseende volymkontroll.

Just nu under vinterhalvåret så är problemen som störst. Vädret påverkar hela produktionen och just därför kan det vara svårt att härröra en specifik störning till just statisk elektricitet. Elektriskt brus kan slå ut styrsystem, damm fastnar i samband med tvätt av förpackningsmaterial och dessutom kan personalen drabbas av kraftiga och obehagliga stötar.

Att åtgärda problemet är både enkelt och snabbt.

”Det är inte alls svårt att komma till rätta med problemen. En enkel lösning är att göra en mätning i din produktion. Snabbt och enkelt kan ni se var och om de här problemen finns. Att sedan installera en joniseringsstav eller munstycke är en enkel och snabb process” säger Marcus Rydstedt, Produktchef på SMC Pneumatics.

SMC har många alternativa produkter för att enkelt och effektivt eliminera statisk elektricitet, såsom joniseringsstavar, joniseringsmunstycken och joniseringsfläktar.

Boka in en kostnadsfri mätning nu så ni hinner med att åtgärda innan vintern är här. Ring 08-603 12 40 eller mejla boka@smc.nu

För mer information kontakta: Marcus Rydstedt, mary@smc.nu, 0708 60 20 62

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *